Полјакот Кирил Глобенко го освои „Златниот гонг“, Ален Рустемоски најдобар домашен боксер

Полскиот боксер Кирил Глобенко го освои „Златниот гонг“, една од најстарите традиционални спортски манифестации во нашата земја. Полјакот во финалето славеше против нашиот репрезентативец Алим Насуфи.

Ален Рустемовски е најдобар домашен боксер, а светскиот првак, Јапонецот Оказава Севорнец. најдобар техничар. Фросина Манева е најдобар судија.

Жени:
57 кг Ребека Добош (Унгарија) – Карина Ибраимова (Казахстан) 0-5 ТКО Р2

Мажи:
57 кг Башким Бајоку (Косово) – Шудаи Харада (Јапонија) 0-5
57 кг Ален Рустемовски (Македонија) – Луар Алиу (Косово) 5-0
60 кг Ружди Рустемовски (Македонија) – Аксел Хегарти (Велс) 1-4
63,5 кг Ник Николов (Македонија) – Димтрос Николау (Грција) 5-0
67 кг Алим Насуфи (Македонија) – Кирил Глобенко (Полска) 2-3
71 кг Доминик Енекеш (Унгарија) – Оказава Севорнец (Јапонија) 1-4
75 кг ОрландоХолви-Сотоми (Велс) – Вилијам Чолов (Бугарија) 0-5
80 кг Стелијан Страхилов (Бугарија) – Редис Карај (Албанија) 1-4
92 кг Марко Крмљак (Хрватска) – Донат Сила (Косово) 0-5 без борба
+92 Петар Белберов (Бугарија)  – Шпетим Шабани (Косово) 0-5 без борба
+92 Ардијан Аземи (Македонија) – Јордан Хернандез (Бугарија) 0-5 без борба

На турнирот настапија 37 боксери, 30 во машка и 7 во женска конкуренција.