Пелистер и Баргала ги бранат титулите во второто издание на мак-лигата во бокс

Вчера во Куманово со првото коло започно второто издание на шампионатот на Македонија на Првата и Младинската лига во бокс. Фаворитите беа сигурни во првите настапи. Пелистер и Баргала ги бранат титулите од минатата година.

Резултати
Деца:

38,5 кг. Јоаким Јовановски (Аперкат) – Леонид Лима (Шкендија но лимитс) 0-2
72 кг. Мухамед Муареми (Шкендија бокс) – Леонардо Ангелески (Ас) 2-0

Кадети:
57 кг. Блерим Куртиши (Чаир) – Рузгар Асановски (Борец) 0-2
57 кг. Идхан Озмен (Универзлаци) – Дамјан Талимче (Ас) 2-0
60 кг. Енес Идирзи (Шкупи) – Сури Усеинов (Борец) 0-2
63 кг. Суад Куртиши (Чаир) – Благојче Мицевски ( Баргала) 0-2
66 кг. Ергун Бајрамовски (Ас) – Ајхман Озмен (Универзалци) 0-2
70 кг. Шпетим Ајредини (Чаир) – Фисник Ајдини (Куманово 84) 2-0

Јуниори:
60 кг. Ѓоше Ѓошев (Пинк пантер) – Фадиљ Нухуја (Шкупи) 2-0
69 кг. Ферди Хоџа (Алексо Огненовски) – Димитар Огненовски (Универзалци) 2-0
69 кг. Амер Касаи (Шкупи) – Ремзи Јахии (Чаир) 2-0
75 кг. Кристијан Трифуновски (Универзалци) – Александар Ристовски (Шкендија но лимит) 0-2
81 кг. Филип Трајовски (Универзалци) – Хумрет Јонузов (Шкупи) 0-2

Сениори:
56 кг. Бобан Мијалев (Пинк пантер) – Џан Демиров (Баргала) 0-2 
64 кг. Јасин Лама (Чаир) – Имет Зулали (Алексо Огненовски) 2-0 
75 кг. Антонио Чонески (Пелистер 2007) – Октај Фератов (Борец) 0-2 
81 кг. Али Аземи (Шкендија но лимитс) – Никифор Стојановски (Универзалци) 2-0
81 кг. Арсим Етеми (Алексо Огненовски) – Ендрид Исуфи (Кумaново 84) 2-0 (предадена)
91 кг. Бобан Јоновски (Универзалци) – Никола Бубевски (Пелистер 2017) 0-2