Пакијао веќе ја плаќа цената на брзиот јазик: Најк му го раскина договорот

Американската компанија Најк го раскина договорот со боксерот на деценијата и кандидатот за преставник во филипинскиот парламент, Мани Пакијао.

Не минаа ниту 24 часа со хомофобичните изјави на Пакјао, а веднаш скапо плати за своите зборови. Вчера боскерскиот шампион, кој е многу популарен на Филипини, изјави дека хомосесуалците се како животните.

 

Многу веројатно и неговата политичка кариера е доведена под знак прашалник, заради брзиот јазик.