Озмен поразен со одлука на судиите на ЕП во бокс во Будва

Младиот македонскио боксер боксер Ајхман Озмен загуби со судиска одлука на Европското првенство за јуниори во Будва. Албанскиот боксер Сантијаго беше подобар од нашиот репрезентаивец Ајхан Озмен во борбата во категоријата до 75 килограми.

75 кг. Ајхан Озмен – Сантијаго Селимај (Албанија) 0-5
64 кг. Илхан Озмен – Каталин Винсентиу (Романија)/Вхаг Галустјан (Ерменија)
91 кг. Ардијан Аземи – Јакуб Сарзевски (Полска) 5-0
91 кг. Ардијан Аземи – Дује Гаќина (Хрватска)

На Европското првенство настапуваат 175 боксери (113 мажи и 62 жени) од 22 земји.