Одржано второто коло од боксерската Прва лига, Штип пулсираше со „благородната вештина“

Викендов во Штип се одржа второто коло во Првата и младинската лига во бокс. На програмата имаше шеснаесет борби, а имаше борби што завршија со прекин. Искусните Насуфи и Аземи ги добија своите мечеви во првата рунда.

Прва и младинска лига
Второ коло:

Деца:
52 кг Алберт Ибрахими (Шкендија но лимит) – Бирчан Еминов (Фамилија Демирови) 0-2
57 кг Димитар Талимче (Ас) – Сонер Ајрушов (Фамилија Демирови) 0-3
60 кг Мендерес Еминов (Ас) – Лука Гроздановски (А. Огненовски) 3-0 ТКО Р1
66 кг Јетон Исуфи (Хасан Бег) – Рамазан Мамудов (Ф. Демирови) 3-0 ТКО Р3

Кадети:
50 кг Александар Панов (Пинк пантер тим) – Ебутали Агушев (Ф. Демирови) 2-1
57 кг Алими Мердијан (Хасан Бег) – Камил Закиров (Ф. Демирови) 3-0 ТКО Р1
63 кг Димитар Ѓорески (А. Огненовски) – Елдин Ладиниќ (Тим Скопје) 1-2
66 кг Нуиш Хисени (Чаир) – Рион Бајрами (Шкендија но лимит) 0-2

Јуниори:
48 кг Мартин Јузески (А. Огненовски) – Бајрам Мамутовски (Куманово 84) 1-2
71 кг Марио Ефремов (Фајт клуб 1402 – Стефан Цингаровски (Универзалци) 3-0 ТКО Р2
75 кг Никола Нисиовски (Медитеран) – Влатко Василевски (Баргала) 0-3 ТКО Р1
80 кг Хани Ендри (Синди) – Кораб Плакај (Шкупи) 3-0 пред. Р-2

Сениори:
60 кг Џенгис Рамадани (Борец) – Стефан Петрушевски (Аперкат) 3-0
63,5 кг Тане Марков (Пинк пантер тим) – Илхан Озмен (Универзалци) 0-3 пред. Р1
75 кг Амар Дрпљанин (Фајт клуб 1402) – Алим Насуфи (Синди) 0-3 ТКО Р1
+92 кг Мустафа Б. Мулиќ (Фајт клуб 1402) – Ардијан Аземи (Шкупи) 0-3 ТКО Р1

Борбите се одржаа во одличен амбиент во салата на ООУ „Тошо Арсов“.