ВИДЕО: Моментот кога Али спаси човек да изврши самоубиство

Мухамед Али самоубиство

На 19. јануари, 1981 година во Лос Анџелес, Мухамед Али спречи самоубиство на човек, кој сакаше да се фрли од висока зграда. Легендарниот боксер слушнал за случајот и доброволно се пријавил да помогне. Тој се искачил до соседниот прозорец до човекот и го убедил да не си го одзема животот. 

На крај, човекот завршил во психијатриска болница, а Али му ветил дека еден ден ќе го посети.