Македонија пријави тројца боксери на „Златната ракавица на Војводина“

Македонија пријави тројца боксери на 41-то издание на „Златната ракавица на Војводина“ во Суботица. Натпреварувањето ќе се одржи од денес до 27 август.

За Македонија настапуваат:
-48кг. Мартин Јузмески – Натвеј Маковеј (Русија)
-48кг. Бајрам Мамутовски
-54кг. Ардијан Рустемовски – Ганга (Индија)

На турнирот за младинци учествуваат 48 боксери и 17 боксерки од Австрија, Хрватска, Унгарија, Индија, Македонија, Израел, Полска, Романија, Русија и Србија.