Македонија пријави двајца боксери за Светското првенство во Ташкент

Македонскиот бокс пред голем предизвик. Нашата федерација ќе ја претставуваат двајца боксери на Светското првенсво за сениори во узбекистанскиот град Ташкент, од 1 до 25 мај.

Боите на Македонија ќе ги бранат Ален Рустемовски (-57 кг) и Арјан Исени (-80 кг).

Наградата за златен медал е 200.000 долари, за сребрен 100.000, а за бронзен 50.000 долари.

Арјан Исени е ново има во репрезентацијата. Се работи за боксер кој настапува во Соединетите Американски Држави, а по потекло е од Дебар. Битолчанецот Рустемовски е во голема форма и со реално високи очекувања патува во Ташкент.

Боксерите за Ташкент тргнуваат на 27 април.