Лозница прв финалист на регионалната лига во бокс

Денес во Скопје започна завршницата во регионална лига во бокс. Првото полуфинале на скопскиот плоштад им припадна на боксерите на Лозница. Со тесна победа над загрепските Витези со 12-10, српскиот боксерски клуб ќе бори за престижниот трофеј со подобриот од дуелот меѓу Црвена Звезда и Железничар од Сараево.

Лозница – Витези 12-10:
-54 кг Суљиќ Саша – без противник 2-0
-57 кг Ерсард Гурељац – Никола Хорват 2-0
-60 кг един Алковиќ – Тадеј Чернога 0-2 (поделена одлука)
-63,5 кг Семиз Аличиќ – Филип Потуровиќ 2-0
-67 кг Ненад Јовановиќ – Нејц Петрич 0-2
-71 кг Џелијан Тоскиќ – Петар Ценитиќ 2-0 (поделена одлука)
-75 кг Данијел Филиповиќ – Крешмир Кнежевиќ 0-2 (поделена одлука)
-80 кг без противник – Лео Цветковиќ 0-2
-86 кг Стефан Ристановиќ – Марко Рамлјак 0-2 (2-3)
-92 кг Слободан Јовановиќ – Марко Братуловиќ 2-0)
+92 кг Санел Хасановиќ – Јосип Ќориќ 2-0 (3-2)