Кичевчанецот Али Аземи приклучен кон националната репрезентација во бокс

Младиот боксер Али Аземи доби покана од националната репрезентација да се приклучи кон подготовките за следните меѓународни предизвици. Аземи првите настапи со националниот дрес ќе ги има на 8 ноември на меѓународниот турнир во бокс „Златен гонг“ во Скопје.

За Аземи следува и Балканското првенство во бокс, ќе се одржи на 12 декември во турското летовалиште Анталија.

Инаку, кичевчанецот Али Аземи боксува во категоријата до 81 килограми.