Французинот Јока стана олимписки „крал“ во рингот во супер тешка категорија!

На последниот олимписки ден се делеа медалите во три машки и една женска дисциплина. За издвојување е златото за Французимот Јока во супер тешка конкуренција. Еве ги сите боксерски освојувачи на медали на последниот олимписки ден.

Мува категорија (м)

1. Шахобидин Зоиров (Узбекистан)

2. Миша Алојан (Русија)

3. Јоел Сегундо Финол (Венецуела)

3. Џијангуан Ху (Кина)

Лесна - велтер категорија (м)

1. Фазлидин Гаибназаров (Узбекистан)

2. Лоренцо Колацо Сотомајор (Азербејџан)

3. Виталиј Дунајцев (Русија)

3. Артем Харујунјан (Германија)

Супер тешка категорија (м)

1. Тони Виктор Џејмс Јока (Франција)

2. Џо Џојс (Велика Британија)

3. Филип Хрговиќ (Хрватска)

3. Иван Дичко (Казахстан)

Средна категорија (ж)

1. Марија Клареса Шилдс (САД)

2. Нучка Фонтијн (Холанција)

3. Дарига Шакимова (Казахстан)

3. Ли Кијан (Кина)