Фјури и Кличко ќе боксуваат најверојатно на 7. мај на „Вембли“!

Фјури и Кличко во рингот

Тајсон Фјури и Владимир Кличко најверојатно ќе ги вкрстат ракавиците на 7. мај 2016 година.

Иако датумот не е потврден, тимот на Кличко се наоѓа на пат да даде согласност.

За местото на средбата се уште се дебатира. Арена на борбата може да биде стадионот „Вембли“ во Лондон. Првата борба ја доби Фјури и ја поседува светската титула во тешка категорија во верзиите ИБО, ВБА и ВБО.