Етеми загуби на поени, утре Јовановски боксува на „Златна ракавица“

Македонските боксери се силно активни во последните недели од 2020 година. Македонскиот репрезентативец Арсим Етеми загуби со поделена одлука на судиите од 2-3 од српскиот репрезентативец Слободан Јовановиќ на Меѓународниот боксерски турнир „Златна ракавица“ во Сомбор.

Вториот македонски боксер на турнирот, Лео Јовановски ќе настапи во текот на утрешниот ден.

„Златна ракавица“ - Сомбор:  
-81 кг Арсим Етеми – Слободан Јовановиќ (Србија) 2-3 четвртфинале
-75 кг Лео Јовановски – Дмитро Рикабло (Украина) полуфинале