Ентони Џошуа во месец ноември ќе ја брани ИБФ титулата

Британскиот боксер Ентони Џошуа шампионската титула во ИБФ категоријата ќе ја брани на крајот од месец ноември, во Манчестер. Сè уште не е познато името на неговиот противник, кое ќе биде соопштено до крајот на овој месец.

„Треба малку време за да се биде и официјално. Сакаме тоа да биде спектакуларна претстава и потребно е време за некои работи да се направат на вистинскиот начин“, изјави Џошуа.

Борбата за одбрана на шампионскиот појас ќе се одржи на 26 ноември, во Манчестер. Џошуа, кој е и освојувач на златниот олимписки медал од Олимписките игри во Лондон е непоразен веќе 17 борби, во кои забележа исто толку победи, сите со нокаут.