Џошуа прифати спектакл, ќе влезе во рингот со Вајлдер!

Ентони Џошуа прифати боксерски спектакл и ќе влезе во рингот со Деонтеј Вајлдер во дуел за обединување на сите титули.

Двајцата со победи над Карлос Такам, односно Бермејн Стиверн, ги одбранија титулите во своите категории. Џошуа ги поседува титулите во ИБВ и ВБА, додека Стиверн е шампион во ВБЦ.

Борбата на двајцата боксери ќе биде во 2018 година, а датумот и местото на големиот настан ќе биде дополнително одреден.