Четворица македонски боксери дел од Балканското првенство во Албена

Македонската боксери неделава се инволвирани на Балканското првенство во Албена, Бугарија. Тие денес ги добија своите противници за првото коло.

57 кг. - Ален Рустемов – Аидер Абдураиомов (Украина) полуфинале (во финале ги чека Хавиер Дијаз Ибанез (Бугарија)
63,5 кг. - Дион Лена – Красимир Атанасов Џуров (Бугарија) полуфинале
67 кг. - Илхан Озмен – Владислав Гуџи (Молдавија) полуфинале
80 кг. - Арјан Исени – Валериу Размерита (Молдавија) четвртфинале

На Балканскиот шампионат учествуваат стотици боксери од целиот регион.