Чаир лидер по натпреварите од второто коло во Првата боксерска лига

Викендов се одржаа натпреварите од Првата лига во бокс, a организатор на второто коло беше боксерскиот клуб Шкендија Но Лимит. Постигнати се следните резултати по категории:

Сениори:
56 кг. Орхан Шакировски (Пелистер 2007) -  Џан Демиров  (Баргала) 3-0
64 кг. Сухамед Мемедов (Универзалци) - Јасин Љама (Чаир) 0-2 
69 кг. Антонио Чоневски (Пелистер 2007) - Арменд Сулејмани (Шкендија Но Лимит) 0-3
81 кг. Али Аземи (Шкендија Но Лимит) - Арсим Етеми  (Алексо Огненовски) 0-2

Јуниори: 
56 кг.  Ардиан Џемаили (Чаир) -  Елес Асанов (Баргала)  0-3 
60 кг.  Ѓоше Ѓошов (Пинк Пантер Тим) - Бујар Сали (Чаир)  0-3 
64 кг.  Елми Алими (Чаир) - Ринор Тефики (Шкендија Но Лимит) 3-2 
69 кг.  Амер Касами (Шкупи) - Рамон Ќазимов (Пелистер 2007) 0-3  
69 кг.  Ферит Хоџа  (Алексо Огненовски) -  Димитар Огненовски (Универзалци)  2-0 
75 кг. Александар Ристевски (Шкендија Но Лимит - Хурмет Јонузов (Шкупи) 1-2

Табела: 
1. Чаир Скопје 25
2. Алексо Огненовски - Охрид 19 
3. Пелистер 2007 - Битола 19