ВИДЕО: Борбата на векот во Киншаса во 1974 година стана круна на кариерата на Али

На 30 октомври 1974 година Мухамед Али и Џорџ Фореман беа протагонисти на најспектакуларната борба за титула светски првак во тешка категорија во Киншаса, Заир. 

Мечот беше спектакл кој и денес се прераскажува, а победник по маратонската борба излезе Али на поени по 12 рунди витештво. Пред борвата начиниот на кој Али ја „пумпаше“ атмосферата и денес е незапаметен.

„Брз сум, убав сум и најдобар сум“, немаше дилеми шампионот.