Боксерската репрезентација замина на десеттодневни подготовки во Турција

Македонската боксeрска репрезентација вечерва заминува за Турција каде десет дена ќе се подготовува во Ајвалик заедно со репрезентациите на Русија, Турција и Молдавија. На подготовки тренерите Енвер Салиху и Мирко Ристевски – Мице ги поведоа овие 12 репрезентативци :

-52 кг. Исак Сулејмани
-56 кг. Алмир Нуришов и Јасмин Мифтар
-60 кг. Александар Ристовски и Јасин Лама
-64 кг. Денис Муаремовски и Дејан Ристески
-69 кг. Мартин Алексов и Лулзим Исмаили
-75 кг. Гоце Јанески и Никола Арсов
-91 кг. Димитар Ташков

Подготовките ги овозможи Олимпискиот комитет на Македонија и Турскиот олимпикси комитет.