Боксерите на Вардар поразени од Жезелничар во третото коло на регионалната лига

Боксерите на Вардар загубија на гостувањето во Сараево од Железничар, во рамките од третото коло на регионалната лига со 16-4. Победи забележаа јуниорот Илхан Озмен и Адријан Џемаили, а Jасин Лама беше поразен со поделена судиска одлука.

Јуниори:
69 кг. Елхар Хоџиќ – Илхан Озмен 0-2 (2-3)
75 кг. Халид Гакиќ – Ајхан Озмен 2-0 (TKO, Р2)

Сениори:
56 кг. Бруно Видачек – Адријан Џемаили 0-2 (1-4)
60 кг. Ремзо Иковиќ – Оран Јашаровски 2-0 (5-0)
64 кг. Фахрудин Бахтиќ – Јасин Лама  2-0 (3-2)
69 кг. Жељко Марко – Ферид Хоџа 2-0 (пред. Р1)
75 кг. Џани Дедиќ – Лео Јовановски 2-0 (5-0)
81 кг. Јасмин Пашагиќ – Арсим Етеми 2-0 (5-0)
91 кг. Александар Мраовиќ – Горјан Славески 2-0 (2-3)
+91 кг. Џемаил Бошњак – – 0-2

Боксерите на Вардар во првите две кола претрпеа два порази од Лозница во Скопје 6-14 и во Подгорица со 18-2.