Боксерите на Пинк Пантер првпат слават во регионалната лига

Боксерски меч од Златниот гонг

Боксерите на штипски Пинк Пантер ја прославија првата победа во Регионалната бокс лига, откако беа подобри од Славија од Бања Лука со 10-6. Мечот го одлучи победата на капитенот Димитар Ташков, кој супериорно го совлада противникот со технички нокаут.

Во вистинско светло се покажаа дебитантот Јасин Лама, Денис Муаремовски и Гоце Јанески.

Пинк Пантер – Славија 10-6
- 56 кг: Александар Ристовски – без противник 3-0
- 60 кг: Јасин Лама – Никола Ивановиќ 3-0
- 64 кг: Денис Муаремовски – Слободан Јекиќ 3-0 (ТКО, Р2)
- 69 кг: Дејан Ристевски – Јован Стјепановиќ 0-3
- 75 кг: Гоце Јанески – Един Сејдиновиќ 3-0
- 81 кг: Никола Арсов – Петар Мавковиќ 0-3
- 91 кг: Марко Доциќ – Зоран Радиќ 0-3
+91 кг: Димитар Ташков – Бранислав Даниловиќ 3-0 (ТКО, Р1)

Оваа победа е прва во новото регионално натпреварување за боксерите на Пинк Пантер.