„Пирели“ изработи ултра меки гуми за следниот Формула 1 шампионат

Компанијата за пневматици Пирели за првата трка во 2017 година која ќе се одржи во март следната година Австралија најави ултра меки гуми за првпат во историјата.

На „Алберт парк“ покрај меките и супер меките пневматици, Формула 1 тимовите на располагање ќе ги имаат и ултра меките гуми, па изборот сега е зголемен на 13 различни парови гуми.

Ширината на гумите во новата сезона ќе бидат за 25% пошироки од сезоната која само што заврши.