Иџе Стефановски лидер во генералниот пласман на Европскиот шампионат на ридски патеки

Нашиот прославен автомобилист Игор Иџе Стефановски реди успех по успех на меѓународна сцена. 

Игор Иџе Стефановски во својата категорија на патеката Rampa Da Falperra за време на Falperra International Hill Climb во Брага го освои првото место, поставувајќи време од 2:12.780, што е и нов рекорд во неговата класа. Ова е втора последователна победа на Иџе на овој шампионат.

„Горд сум што се движиме кон зацртаната цел, три победи од 4 трки. Благодарен сум на поддршката на Видеолотарија, која со години го препознава и поддржува мојот потенцијал. Заедно ќе атакуваме на победа и на следната трка, за две недели во Чешка“, изјави Стефановски.

Моментално бренд амбасадорот на Видеолотарија-Игор Стефановски Иџе, води во генералниот пласман на Европскиот шампионат на ридски патеки. До крај на шампионатот остануваат уште шест тркачки викенди.