Иџе постави рекорд на патеката во Словенија, на победа е од титула

Најдобриот македонски автомобилист продолжува да реди меѓународни успеси.

Игор Стефановски – Иџе, имаше одлично возење во текот на викендот во рамките од Европскиот шампионат на ридски патеки.

Тој во Словенија успеа да слави во најновата трка во календарот. Македонецот победи во двете возења и постави и нов рекорд на патеката.

Иџе до титулата европски шампион го дели само уште една победа.