Балканската Мото Унија ги презентира календарите за Балканскиот мото шампионат

Балканската Мото Унија, на настанот кој го организираше во Софија, ги претстави календарите за 2016 година, за мото дисциплините во ново организираниот Балкански шампионат, досега познат како Источно-Европски шампионат. 

Во дисциплината брзински мотоциклизам, на распоредот ќе следуваат осум трки, за мотокрос шампионатот закажани се седум трки, од кои една ќе се вози во нашата земја, на 16. и 17. април во Гевгелија.

Во дисциплината ендуро, љубителите на оваа мото дисциплина ќе можат да проследат четири трки.

Да напоменеме дека Балканската Мото Унија, ќе биде организатор и на шампионати во Супермото, Баја, Екстремно Ендуро и мото класици.