Алонсо ќе има болид посилен за 223 коњски сили

Фернандо Алонсо

Откако го модифицираа ДРС-от, проблем што им кратеше дури 163 коњски сили, екипата на Мекларен Хонда ќе добие дополнителни 60. 

Во наредната сезона, Фернандо Алонсо ќе добие многу помоќен и поконкурентен болид. Напредокот е неминовен, откако во Јапонија механичарите на Мекларен створија вистинско чудовиште од 223 коњски сили. 

Алонсо и екипата на Мекларен Хонда со нетрпение го очекуваат почетокот на новата сезона, кој е закажан зa 20 март во Мелбурн, Австралија.