АКК Никола Карев, АКК Кастум Кар и АКК Примо АВЈ најуспешни екипи во државниот авто-шампионат

Познати се официјалните резултати на државниот шампионат на Македонија во автомобилизам. Доминираа автомобилистите на три клуба: АКК Никола Карев, АКК Кастум Кар и АКК Примо АВЈ.

Еве ги победниците во седумте различни категории:

- Шампионат на Македонија во Автомобилизам на ридски патеки

Класа 1 до 1.150 цц група А со анекс за Југо 55

Александар Георгиевски  -  АКК Кастум кар

Филип Василевски - АКК Никола Карев

Михајло Лазаревски - АКК Кастум кар

Класа 2 до 1.400 цц група Н

Тоше Темелковски – АКК Никола Карев

Марио Велковски – АКК Кастум кар

Коста Николовски – АКК Кастум кар

Класа 3 до 1.600 цц група Е1

Филип Џуклески – АКК Никола Карев

Ванчо Мижовски – АКК Перформанс

Благоја Димитровски – АКК Автоклиника

Класа 4 до 2.000 цц група Е1

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Марко Мишевски  - АКК Никола Карев

Спирко Петрушевски – АКК Автоклиника

Класа 5 до 2.000 цц група Н И СП

Даниел Блажевски – АКК Примо АВЈ

Давид Малинковски – АКК Кастум кар

Деан Георгиевски – АКК Примо АВЈ

Класа 7 над 2.000 цц група Е1

Александар Христов – АКК Примо АВЈ

Екрем Мемиши – АКК Автоклиника

Ненислав Петковиќ –АКК Никола Карев

- Екипен пласман  - Шампионат на Македонија во автомобилизам на ридски патеки 

АКК Никола Карев

АКК Кастум кар

АКК Примо АВЈ

- Шампионат на Македонија во автомобилизам на кружни патеки

Класа 1 до 1.150 цц група А со анекс за Југо 55

Филип Василевски – АКК Никола Карев

Александар Георгиевски – АКК Кастум кар

Никола Попевски – АКК Никола Карев

Класа 2 до 1.400 цц група Н

Мартин Делев – АКК Кастум кар

Марио Велковски – АКК Кастум кар

Тоше Темелковски – АКК Никола Карев

Класа 3 до 1.600 цц група Е1

Амет Орхан – АКК Автоклиника

Филип Џуклески – АКК Никола Карев

Перо Георгиевски – АКК Кастум кар

Класа 4 до 2.000 цц група Е1

Давид Малинковски  АКК Кастум кар

Бојан Петрушевски – АКК Автоклиника

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Класа 7 над 2.000 цц група Е1

Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев

Даниел Младеновски – АКК Никола Карев

Миле Тодоров – АКК Никола Карев

- Екипен пласман – Шампионат на Македонија во автомобилизам на кружни патеки

АКК Никола Карев

АКК Кастум Кар

АКК Автоклиника

- Шампионат на Македонија во Авто Слалом

Класа 1 до 1.600 кубни сантиметри – стандардни возила

Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ

Горан Јовановски – АКК Скопје

Маја Милошевска – АКК Никола Карев

Класа 2 над 1.600 кубни сантиметри – стандардни возила

Кире Ставров – АКК Примо АВЈ

Александар Ангеловски – АКК Автоклиника

Симон Христов – АКК Примо АВЈ

Класа 3 до 1.600 кубни сантиметри –тркачки возила

Маја Милошевска – АКК Никола Карев

Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ

Мојсие Милосавлевски – АКК Скопје

Класа 4 над 1.600 кубни сантиметри – тркачки возила

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев

Миле Тодоров – АКК Никола Карев

Екипно Слалом

АКК Примо АВЈ

АКК Никола Карев

АКК Скопје

- Отворен шампионат на Македонија во Картинг

Класа 60 Baby

Петар Богатиновски – Црвена Звезда

Стефан Стефановски – Стефановски

Дамјан Давидовски – ПСС

Класа 60 MINI

Васил Апостоловски – Свифт

Олег Стефановски – Стефановски

Лука Бошковски – Арт Моторспорт

Класа РЕНТАЛ

Масимо Тасевски – Кастум кар реисинг тим

Мартин Костовски – Кастум кар реисинг тим

Даријан Јаневски – Кастум кар реисин тим

- Отворен шампионат на Македонија во Картинг – Категорија Клубови

Стефановски Рејсинг тим

Кастум кар Рејсинг тим

Арт Моторспорт Скопје