ВИДЕО: Веќе видено - еве како Спанулис по третпат во пет години ја сруши ЦСКА

Gol.mk на кошаркарски Final Four во Истанбул

Василис Спанулис ја продлабочи својата легенда и со уште еден епски пресврт му донесе на својот Олимпијакос голема Ф4 победа. По третпат жртва на грчкиот феномен беше неговиот најчест пациент ЦСКА Москва. Оваа победа е трета во пет години во која Олимпијакос со превсрт на луд начин им ја „краде“ победата на „црвено-армејците“. Ве потсеќаме на претходните две во 2012 и 2015 година:

Истанбул 2017 (полуфинале)

ЦСКА Москва - Олимпијакос 78-82

Мадрид 2015 (полуфинале)

ЦСКА Москва - Олимпијакос 68-70

Истанбул 2012 (финале)

ЦСКА Москва - Олимпијакос 61-62